maandag 10 november 2014

Jeroen de Heide wint 2e Alwin Lensvelt Memorial



Afgelopen zondag, 9 November, was het dan eindelijk zover.  De tweede editie van de Alwin Lensvelt Memorial. De vele mooie en emotionele herinneringen van de 1e editie stonden nog vers in het geheugen. En dus voor de organisatie de zware taak aan de hoge verwachtingen van de genodigden te voldoen. Omdat de gehanteerde formule van vorig jaar succesvol bleek te zijn geweest, werd dit ook weer als basis voor de 2e editie gebruikt.

De deelnemers werden allemaal persoonlijk benaderd (invitatie) en ook werd wederom het Zwitsers systeem als toernooi systeem aangehouden. Door ziekte en andere persoonlijke omstandigheden moesten een aantal deelnemers vlak voor de toernooi datum helaas nog afhaken, waardoor er uiteindelijk 82 deelnemers aan de start verschenen. Het blijft 's ochtends altijd even spannend of er nog onverwachte afzeggingen zijn, aangezien bij het Zwitsers systeem de indeling en schema pas gemaakt kunnen worden als alle deelnemers definitief bekend zijn.

De 82 deelnemers werden in 3 groepen ingedeeld. De A-groep bestond uit 22 deelnemers, in sterkte van top 3e divisie tot en met enkele spelers uit de top van de 1e klasse. De B/C-groep bestond uit 40 deelnemers, variërend van subtop 1e klasse tot en met subtop 3e klasse. De D-groep tenslotte was 20 deelnemers groot in sterkte variërend van subtop 3e klasse tot en met 4e klasse.

Om 9:30h werd het toernooi geopend in het bijzijn van Alwin's familie en om 9:45h ging de B/C groep van start met hun eerste wedstrijden, een half uur later gevolgd door de A- en D-groep. Zo werden de 22 tafels tot 16:30 om-en-om bezet en werd door de toernooi software de nieuwe wedstrijden steeds keurig op tijd berekend. Op de 3 grote schermen in de kantine werden de uitslagen, standen en nieuwe wedstrijden getoond, zodat iedereen het verloop goed kon volgen.

Het was tot de laatste speelronde spannend wie de finalisten zouden worden.
In groep D, wisten zowel Sven van Gils en Wim Bloemer hun laatste wedstrijd winnend af te sluiten, waardoor ze als enige met 1 verlies partij overbleven. In groep B/C wist Mathieu Verdeyen knap van de C-winnaar van vorige jaar, Ralph Kouwenhoven, te winnen en zich op de derde plaats, en daarmee als beste E-licentie speler van de B/C groep,  te nestelen. Marco van der Weegen pakte de andere finale plaats voor de C-groep. John Brusse kwam als enige speler ongeslagen de voorronden van de B/C-groep door, op de voet gevolgd door Max Vleugel met 1 verliespartij. In de A-groep was Jeroen de Heide ongeslagen. De strijd om de 2e plaats was spannend, daar na 6 speelronden en 5 spelers op 2 verlies partijen stonden. Danny Roks lukte het niet Jeroen de Heide van zijn 7e overwinning af te houden en Michel Sperling ging net onderuit tegen Joost van Mier. Peter van Iwaarden, de winnaar van de 1e editie, pakte ook zijn laatste wedstrijd en pakte uiteindelijk, door een iets grotere 'weerstand' de 2e plaats voor Joost van Mier.

In de finales won Sven van Gils in een spannende wedstrijd met 3-2 van Wim Bloemer de D-groep.
Mathieu Verdeyen wist onvoldoende het spel van Marco van der Weegen te ontregelen en Marco pakte de titel van de C-groep met een 3-1 overwinning. Max Vleugel bracht in de finale John Brussé zijn eerste verlies partij toe en pakte met 3-1 de titel in de B-groep.

In de grote finale was Jeroen de Heide oppermachtig. Peter van Iwaarden maakte te veel fouten met zijn forehand om het Jeroen echt lastig te maken. Met 3-0 was de titel voor Jeroen.

Daarmee kwam er een einde aan het sportieve gedeelte van de 2e ALM. Na de prijsuitreiking en de overhandiging van de donatie aan Reanimatiegroep Drimmelen, werd nog gezellig na-geborreld.

De organisatie denkt al weer na over de ALM2015..

1 opmerking: