maandag 13 november 2017

Johan van de Nieuwenhuizen ongenaakbaar en wint ALM2017!

Johan van de Nieuwenhuizen heeft de 5e editie van de Alwin Lensvelt Memorial gewonnen.
De als 1e geplaatste 2e divisie speler van JCV uit Vught was de hele dag oppermachtig en verloor zowel in de 7 voorrondes als in de finale geen enkele game.

Jeroen de Heide, 2-voudig winnaar van de ALM (2014 en 2016), heeft vanwege chronische blessures niet of nauwelijks gespeeld, maar wilde op deze lustrum editie niet ontbreken. Van de 7 wedstrijden in de voorrondes verloor Jeroen uiteindelijk alleen van de latere winnaar, al was het verschil tegen zowel een Roald Vos als Johan Verhoeve minimaal (beide 11-9 in de 5e game).

In de finale was Johan van de Nieuwenhuizen oppermachtig en kwam Jeroen de Heide er niet aan te pas (11-7, 11-4, 11-8).

In de B-groep was het de hele dag bijzonder spannend wie er na 7 ronden als nr 1 en 2 naar de finale zouden gaan. Met het in gaan van de laatste voorronden stonden er 5 spelers op 5 uit 6:
Michel van Dordregt, Marco Stad, Lars Wierts, Stefanie van de Heuvel - van Genegen en Rob Broumels. Rob zou (op basis van de weerstand) alleen een kans op een finale plaats maken als hij van Maurice van den Hoven zou winnen en Stefanie van Lars zou winnen. Michel en Marco zouden tegen elkaar om de andere finale plaats strijden. Uiteindelijk verloor Rob van Maurice en won Lars van Stefanie en in het 'Die Meede - onderonsje' won Michel van teamgenoot Marco. De finale zou dus gaan tussen Lars Wierts (Irene, oud winnaar ALM2013) en Michel van Dordregt (Die Meede).
Michel begon goed en won de 1e game. Daarna pakte Lars het initiatief en liet dat niet meer los. Na 2013 pakte Lars zijn 2e ALM titel in de B-groep (9-11, 11-5, 11-6, 11-6)

In de C-groep kwam Robert Lia (Waalwijk) ongeslagen in de finale. De strijd om de 2e finale plaats was wederom een spannende. Met het in gaan van de laatste ronde waren er nog 4 kans hebbers die in 2 wedstrijden gingen uitmaken wie het tegen Robert mocht opnemen.
In de eerste wedstrijd wist Geert van Bragt (TIOS'51) zich in 3 games van Hans Jansen (Tanaka) te ontdoen. Of dat genoeg zou zijn voor een finale plaats was afhankelijk van die andere wedstrijd waar Joey Heemskerk en Hans Rovers (beide Die Meede) tegen over elkaar stonden. Bij winst van Hans zou Geert op basis van een onderling resultaat (en ook een hogere weerstand) de 2e plaats pakken, maar bij winst van Joey zou (door een hogere weerstand) de 2e plaats naar Joey gaan. In een thriller van 5 games wist Joey in de 5e game met 11-9 de winst en daarmee de finale plaats te pakken.
In de finale liet Robert zien dat hij die dag de baas in de C-groep was. Met een overtuigende 3-0 (11-3, 11-7, 11-7) pakte hij bij zijn debuut de titel.

Alle individuele uitslagen staan inmiddels in de NAS en kunnen hier gevonden worden : uitslagen
Voor de eindstanden van de 3 poules, zie : eindstanden



2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige dag was het weer, ook wij als organisatie hebben genoten
    En ik weet zeker dat Alwin ons van daarboven mooi in de gaten heeft gehouden.

    Hieronder een link naar de foto's
    https://photos.app.goo.gl/lUiSoG1YZdpEuiM63

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Was zeker en pracht toernooi bedankt dat we mee mochten doen en voor de organisatie x selma

    BeantwoordenVerwijderen