maandag 23 oktober 2017

Indeling/plaatsing 5e ALM: ELO rating per 1 November!

Zoals gebruikelijk, zal ook dit jaar de definitieve indeling en plaatsing gebeuren op de ELO rating per 1 November. Dat betekent dat deze speelweek de laatste mogelijk is om nog iets aan je ELO te doen en de indeling nog te beïnvloeden!!

In verband met onvoorziene 'last-minute' afzeggingen vanwege ziekte of blessures kan bij het spelen volgens het Zwitsers systeem de definitieve indeling pas gemaakt worden op de ochtend van het toernooi, als alle deelnemers binnen zijn. Als uitgangspunt wordt de volgende indeling gebruikt:
Nrs   1 tm 24 : A-poule
Nrs 25 tm 72 : B-poule
Nrs 72 tm 96 : C-poule

Bij afzeggingen zullen de poules evenredig worden verkleind, zodanig dat het aantal deelnemers in poule A+C overeenkomt met het aantal deelnemers in poule B. Dit om een optimale zaal / tafelverdeling na te streven.

Ook beginnen we dit jaar de eerste ronde met de zogenaamde 'schifting': de nr 1 geplaatst van de poule speelt tegen de nummer laatst; nr 2 tegen nummer op één na laatst etc. Vanaf de 2e ronde neemt  de software de taak van de wedstrijdleider over en bepaalt voor de 6 vervolgronden de tegenstanders.
Na 7 ronden spelen de nummers 1 en 2 van alle 3 de poules nog een finale. De stand na 7 ronden wordt bepaald door het aantal gewonnen wedstrijden en bij gelijke stand de 'weerstandpunten'. De weerstandspunten worden gevormd door de som van de ELO rating van al de tegenstanders uit de 7 gespeelde wedstrijden (ongeacht het resultaat).

Op dit moment hebben we 95 deelnemers (nog een laatste plek beschikbaar) en op basis van het huidige deelnemersveld en de huidige ELO rating is de indeling hier te vinden. In de laatste competitie week kunnen dus zowel de poule als de tegenstander van de eerste ronde nog beïnvloed worden!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten