vrijdag 11 november 2016

Jeroen de Heide wint 4e editie Alwin Lensvelt Memorial !!

Op de 4e editie van de Alwin Lensvelt Memorial stond er weer een mooi deelnemersveld te popelen om hun kunsten te tonen. In de A-poule waren er 20 deelnemers met een ELO rating variƫrend van 1580 tot boven de 1900. Onder de favorieten 2 debutanten: Johan van de Nieuwenhuisen (1916) en Vincent van Kuick (1815). Daarnaast natuurlijk voormalig winnaars Jeroen de Heide (1810) en Peter van Iwaarden (1891) en mogelijke outsiders Richard Verstijlen (1847), Jeroen Christianen (1801) en Monique Posthuma (1787). Van de favorieten viel Peter van Iwaarden als eerste af. Hij had duidelijk nog wat moeite om aan zijn nieuwe materiaal te wennen. Naarmate het toernooi vorderde werd duidelijk dat Johan 't Hooft (1698) in topvorm verkeerde. Hij wist vanaf de 3e ronde respectievelijk Joost van Mier (1759), Johan van de Nieuwenhuisen (1916), Jeroen de Heide (1810), Vincent van Kuijck (1815) en Richard Verstijlen (1847) te verslaan.

Jeroen de Heide won onder andere van direct concurrenten Vincent van Kuick en Johan van de Nieuwenhuisen en verloor dus alleen van Johan 't Hooft. Hiermee kreeg Jeroen in de finale kans om zijn eerdere nederlaag tegen Johan recht te zetten. Johan opende echter net zo voortvarend als hij in de voorronden was geƫindigd en pakte de 1e game. Hierna herpakte een gedreven Jeroen de Heide zich en wist met veel werklust voor de 2e maal (ook al in 2014) de Alwin Lensvelt Memorial op zijn naam te schrijven! Kelly van Zon wist met slechts 2 verlies partijen knap beslag te leggen op de 3e plek, net voor Johan van de Nieuwenhuisen (ook 2 verlies partijen).

In de B-poule was Nico de Hoon (1462) in de voorronde het sterkste van een veld van 36 deelnemers. Hij bleef knap ongeslagen met onder andere zeges op de als 1e geplaatste Steven Tang (1548) , Ralph Kouwenhoven (1504) en de jeugdige talenten Vicky Schijven (1459) en Jannes van Bragt (1120). Jannes werd uiteindelijk 5e, achter Vicky en Steven (allen met 2 verlies partijen). Ralph verloor alleen van Nico en mocht in de finale proberen dat recht te zetten. Na een bloedstollende finale was het uiteindelijk Ralph Kouwenhoven die met nipt verschil in de 5e game de titel in de B-poule wist te bemachtigen. Ook voor Ralph was dit niet de eerste titel. In de 1e editie was hij al de sterkste E-licentie speler in de B-poule.

In de C-poule waren het Wim Sestig en debutant Sjors van der Heijden die beide, als enige van de 18 deelnemers, met slechts 1 verlies partij uit de voorronde kwamen. Sjors won het onderlinge treffen, maar verloor in de 2e ronde van routinier John de Vet. In de finale waren de eerste 2 games erg spannend. Wim wist de 1e game nog te winnen, maar moest de 2e net afgeven. Daarna was Sjors van de Heijden de baas en trok de partij in 4 games naar zich toe en werd daarmee de winnaar van de C-poule.

Voor de nummers 1 had Sport Europe een waardebon van 30 EUR ter beschikking gesteld en de nummers 2 konden met een bon van 20 EUR gaan shoppen.

Voor de volledige uitslag, zie hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten